Skip to content

Glej geslo: ljubezen

Avtor: David Grossman

Prevod: Klemen Jelinčič Boeta

Del zbirke: Žepna Beletrina


Ni na voljo
  • leto izida: 2010
  • št. str.: 508
  • isbn: 978-961-242-279-0
  • cena: 3,00 EUR

O knjigi

Glej geslo: ljubezen je pripoved o Šlomu (Momiku) Neumannu, ki v petdesetih letih odrašča v Jeruzalemu z jidiš govorečima staršema, ki sta preživela holokavst. Obkrožen je s tišino in norostjo preživelih, zato postane obseden s skrivnostmi sveta, ki ga poskušajo zakriti.

Recenzije

»Uporablja različne pisateljske postopke, saj želi prikazati čim širši spekter življenjskih vidikov in razsežnosti svojih pripovedi. Pogosto preklaplja med različnimi pripovedovalci, perspektivami in jezikovnimi slogi. Od srednjeveške in svetopisemske dikcije tako denimo prehaja k sodobni, z jidišem začinjeni hebrejščini. (A. J., www.rtvslo.si)«

O avtorju

David Grossman (1954, Jeruzalem) je eden najpomembnejših sodobnih izraelskih pisateljev. Napisal je več romanov, dramo, več kratkih zgodb in novel ter številne knjige za otroke in mladino. Njegova dela so prevedena v več kot trideset jezikov in zanje je prejel številne nagrade, med njimi mednarodnega bookerja leta 2017 za roman A horse walks into a bar. Roman bo v slovenskem prevodu izšel pri Beletrini.

Več o avtorju