Skip to content

Kiti se ne napihujejo

Avtor: Esad Babačić

Del zbirke: Beletrina


Ni na voljo
Razprodano
  • leto izida: 2000
  • št. str.: 68
  • isbn: 9789616356138
  • cena: 8,35 EUR

O knjigi

In zdaj je tukaj, ta zemlja poezije, sol zemlje, frekvenca soli, po kateri se kotalijo kristali besed od enega konca vesolja do drugega. V sebi nosi odmeve glasu, v katerem je rjovenje bolečine prekrila potrpežljivo izvezena glazura modrosti. Sunki pod njo postajajo topli, človeški in lepi. »Kdo te bo pokopal, oče, / ker jaz te ne bom pustil umreti, / ne bom pustil umreti, oče.« Mera vsakdanjega srca se je uglasila v metodo izrekanja, napeto telo poezije je prispelo do svojega roba, zaplavalo v morje prebujenih sanj in pod obnebjem harpun doživelo svoje razsvetljenje: Kiti se ne napihujejo.

Recenzije

»In zdaj je tukaj, ta zemlja poezije, sol zemlje, frekvenca soli, po kateri se kotalijo kristali besed od enega konca vesolja do drugega. V sebi nosi odmeve glasu, v katerem je rjovenje bolečine prekrila potrpežljivo izvezena glazura modrosti. Sunki pod njo postajajo topli, človeški in lepi. Kdo te bo pokopal, oče, / ker jaz te ne bom pustil umreti, / ne bom pustil umreti, oče. Mera vsakdanjega srca se je uglasila v metodo izrekanja, napeto telo poezije je prispelo do svojega roba, zaplavalo v morje prebujenih sanj in pod obnebjem harpun doživelo svoje razsvetljenje: Kiti se ne napihujejo. (Jani Virk)«

O avtorju

Esad Babačić (1965, Ljubljana) je pesnik in novinar. Doslej je napisal sedem zbirk poezije, nekatere njegov pesmi so v hrvaškem prevodu izšle pod naslovom Oprosti poezijo. V osemdesetih je bil član novovalovske popskupine Via ofenziva. S svojimi pesniškimi besedili je sodeloval pri projektu Literature express Europe 2000.

Več o avtorju

Druge knjige tega avtorja