Skip to content

Slovensko poletje

Avtor: Clement Benech

Prevod: Jana Pavlič

Del zbirke: Žepna Beletrina

Kategorija: Mladinsko leposlovje


  • leto izida: 2015
  • št. str.: 88
  • isbn: 9789612840518
  • cena: 9,90 EUR

O knjigi

Zgodba kratkega romana Slovensko poletje se z vrtoglavo hitrostjo v nekaj dneh odvije na Bledu in v Ljubljani, kjer mlad francoski par preživlja poletne počitnice in hkrati išče smisel svojega sobivanja. Študenta prestolnico in Bled ter njune znamenitosti slovenskemu bralcu predstavita skozi radovedni pogled tujca, ki gleda iste stvari kot mi, a jih seveda vidi malce drugače.

Recenzije

»Kratek roman oziroma povest Slovensko poletje se povsem nepričakovano in skoraj neverjetno v nekaj dneh odvije na Bledu in v Ljubljani. Mlad študentski par išče smisel svojega sobivanja in preživlja poletne počitnice na potovanju v Sloveniji. Bodoča doktoranta zgodovine slovenskemu bralcu predstavita prestolnico in Bled ter njune znamenitosti z radovednim pogledom tujca, ki vidi vse enako pa hkrati malce drugače. Ljubka kurioziteta, ki diši po vanilijevi kremi in stepeni smetani, a nima teže blejske kremšnite, temveč bolj lahkoto kakšnega francoskega eklerja z vanilijo. (www.institutfrance.si)«

O avtorju

Clément Bénech (1991, Pariz, Francija) je mlajši francoski avtor, ki je na znameniti Sorboni študiral sodobno literaturo in med študijem preživel šest mesecev v Berlinu. Pravi, da ga je k pisanju spodbudilo branje romanov nedavnega Nobelovega nagrajenca Patricka Modianoja. Leta 2013 je izšla njegova prva knjiga, kratki roman Slovensko poletje, marca 2015 pa še njegov drugi roman Lève-toi et charme.

Več o avtorju