Skip to content

Zgodba iz prve roke

Avtor: Zoran Predin, Tadej Golob

Del zbirke: Posebne izdaje


  • leto izida: 2008
  • št. str.: 264
  • isbn: 9789612421977
  • cena: 3,00 EUR

O knjigi

Medtem ko so v takrat že kar etabliranem novem valu veljali izjemno strogi kriteriji videza, in hrvaški bendi so izgledali res strupeno, so prišli na oder mulčki, ki jih slogovno ni bilo uvrstiti nikamor, frontman je imel za tisti čas predolge lase, namesto ozkih, na punkt zlikanih hlač, črnega birmanskega suknjiča z bedži in obveznih špičakov je imel na sebi vijoličasti dres NK Maribor ter nekakšne gumijaste škornje. »Kaj pa je zdaj tooo?!« smo zijali in se čudili. Jaz, ki sem v druščini veljal za poznavalca domorodskih navad severovzhodnih slovenskih plemen, sem rekel: »Jebiga, Maribor.« A ko so začeli, so resnično zaigrali. Dobro. Polno. Energično. (Tadej Golob)

Recenzije

»Tri desetletja ustvarjalne poti glasbenika Zorana Predina so se jubilejno zlila v kar dve knjigi o njegovem življenju in delu. Druga je biografija Zgodba iz prve roke, ki jo je napisal Tadej Golob. Gre za več kot petdeset intervjujev, ki jih je imel Zoran z avtorjem knjige, ta pa je potem poskušal prikazati dejansko stanje časa, v katerem je nastajal in zorel legendarni glasbenik. Renate Štrucl«

O avtorju

Tadej Golob (1967, Maribor) je kot pisatelj nase opozoril leta 2010, ko je za svoj roman Svinjske nogice prejel nagrado kresnik. Leto pozneje je izšel mladinski pustolovski roman Zlati zob. Po avtobiografijah Petra Vilfana in Zorana Predina je sta leta 2013 izšla roman za odrasle Ali boma ye! in pa zgodba za otroke Kam je izginila Brina?. Je avtor več intervjujev v reviji Playboy in nekdanji urednik alpinistične revije Grif.

Več o avtorju