Skip to content

Živeti

Avtor: Katarina Majerhold

Del zbirke: Koda

Kategorija: Filozofija


  • leto izida: 2012
  • št. str.: 192
  • isbn: 9789612424701
  • cena: 27,00 EUR

O knjigi

Knjiga Živeti Katarine Majerhold nas v eruditskih, a obenem izjemno berljivih in pogosto provokativnih razmišljanjih popelje med ključna vprašanja naše sodobne individualnosti. V esejih, ki krožijo okrog velikih vprašanj o resnici, svobodi, lepoti, homoseksualnosti in čustvih, na vsem razumljiv način križari med filozofskimi koncepti in našimi vsakdanjimi izkušnjami. Avtorica hkrati ves čas ostaja v duhu časa in na vprašanje srečnega in dobrega življenja odgovarja z aktualnimi, konkretnimi in modroslovnimi odgovori, ki stavijo na interdisciplinaren, holističen pristop. Knjiga vsem dostopne filozofije življenja, ki je obenem tudi primer, kako živeti filozofijo.

Recenzije

»Razmisleki in nasveti o brezčasnih temah sreče, ljubezni, svobode in lepote, ki izhajajo iz izkušenj in filozofskih konceptov. Vredno uporabe! (Biblos)«

O avtorju

Katarina Majerhold (1971, Celje) je filozofinja, raziskovalka in publicistka. Je avtorica številnih znanstvenih in strokovnih knjig, člankov, esejev in dokumentarnih filmov (Ljubezen, 2008; Čustva, tkanina našega življenja, 2010). Sodeluje v znanstvenih in strokovnih uredništvih (Sodobnost, Časopis za kritiko znanosti, Andragoška spoznanja) in raziskovalnih projektih.

Več o avtorju